Siirry sisältöön

Materiaalitori on yrityksille ja organisaatioille kiertotalouden markkinapaikka, jossa voi etsiä ja ilmoittaa sivuvirroista, ylijäämämateriaaleista, jäte-eristä ja uudelleenkäyttöön sopivista materiaaleista ja tuotteista. Palvelussa voi myös etsiä ja tarjota kiertotalouden palveluita, kuten jätehuolto- ja asiantuntijapalveluita.

Materiaalitori toimii myös kiertotalouden asiantuntijoiden ja osaajien kohtaamispaikkana, jossa voi ilmoittaa omasta tai yrityksen osaamisesta ja etsiä kiertotalouden ammattilaisia.

Uudistuksia Materiaalitorilla

Materiaalitorilla on tehty uudistuksia, muun muassa ilmoitusten hakutoiminnallisuuksia ja ilmoitusten tekoa on päivitetty. Lisäksi uudet infosivut auttavat Materiaalitorin käyttäjiä.

”Olemme kehittäneet Materiaalitoria saamamme palautteen perusteella. Teemme entistä tiiviimmin yhteistyötä Kiertotalous-Suomen kanssa. Materiaalien pitäminen tehokkaasti käytössä uudelleenkäytöllä, kierrättämisellä ja sivuvirtojen hyödyntämisellä ja yhteistyön kehittäminen ovat kiertotalouden keskiössä. Materiaalitorilla on tässä tärkeä rooli”, sanoo johtava asiantuntija Ilkka Hippinen, Motivasta.

”Materiaalitorin monipuoliset uudistukset ja uudet infosivut helpottavat palvelun käyttöä ja parantavat sen käyttäjäkokemusta. Odotamme innolla, miten uudistukset otetaan vastaan.”, sanoo erityisasiantuntija Laura Paloviita Ympäristöministeriöstä.

Materiaalitorista infotilaisuus 21.9.2023

Uudistunutta Materiaalitoria esitellään Kiertotalous-Suomen kiertotalouskahveilla 21.9.2023 klo 8.30–9.30. Tervetuloa kuulolle! Materiaalitori on monipuolinen työväline kiertotalouden edistämisessä.